Lihapullat sipulikeitossa

Lihapullat sipulikeitossa

Lihapullat sipulikeitossa on perinteinen suomalainen ruokalaji, joka koostuu pienistä lihapullista, jotka keitetään sipulikeitossa. Tässä on yksinkertainen resepti, jolla voit valmistaa herkullisia lihapullia sipulikeitossa.

Ainekset:

Lihapullat:

  • 500 g jauhelihaa (voit käyttää naudan- tai sianlihaa tai niiden sekoitusta)
  • 1 sipuli, hienonnettuna
  • 1 kananmuna
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 1/2 dl maitoa
  • Suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
  • 1 tl paprikajauhetta (valinnainen)
  • Voita tai öljyä paistamiseen

Sipulikeitto:

  • 4-5 isoa sipulia, ohuiksi viipaleiksi leikattuna
  • 2 rkl voita
  • 1 l vettä
  • 2 lihaliemikuutiota
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
  • 2 dl ruokakermaa

Valmistusohjeet:

  1. Valmista ensin lihapullat. Sekoita kulhossa jauheliha, hienonnettu sipuli, muna, korppujauhot, maito, suola, pippuri ja tarvittaessa paprikajauhe. Muotoile seoksesta pieniä lihapullia.
  2. Kuumenna voi tai öljy paistinpannulla keskilämmöllä. Paista lihapullia pannulla, kunnes ne saavat kauniin ruskean värin ja ovat kypsiä sisältä. Siirrä lihapullat syrjään odottamaan.
  3. Valmista sipulikeitto samalla pannulla, jolla paistoit lihapullat. Lisää voita ja paista sipuleita miedolla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät ja saavat kauniin kullanruskean värin.
  4. Lisää vesi, lihaliemikuutiot, suola ja pippuri sipuleiden joukkoon. Anna keiton kiehua noin 10-15 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet ja maku on tasaantunut.
  5. Lisää ruokakerma keittoon ja anna sen lämmetä. Voit tarvittaessa säätää keiton paksuutta lisäämällä kermaa tai vettä.
  6. Lisää paistetut lihapullat sipulikeittoon ja anna niiden kypsyä miedolla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia.
  7. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  8. Tarjoile lihapullat sipulikeiton kanssa esimerkiksi perunamuusin tai ruisleivän kera.

Nauti herkullisista lihapullista sipulikeiton kanssa!

Scroll to Top