Lihapullat sipulikeitossa on perinteinen suomalainen ruokalaji, joka koostuu pienistä lihapullista, jotka keitetään sipulikeitossa. Tässä on yksinkertainen resepti, jolla voit valmistaa herkullisia lihapullia sipulikeitossa.
Ainekset:
Lihapullat:
- 500 g jauhelihaa (voit käyttää naudan- tai sianlihaa tai niiden sekoitusta)
- 1 sipuli, hienonnettuna
- 1 kananmuna
- 1/2 dl korppujauhoja
- 1/2 dl maitoa
- Suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
- 1 tl paprikajauhetta (valinnainen)
- Voita tai öljyä paistamiseen
Sipulikeitto:
- 4-5 isoa sipulia, ohuiksi viipaleiksi leikattuna
- 2 rkl voita
- 1 l vettä
- 2 lihaliemikuutiota
- Suolaa ja pippuria maun mukaan
- 2 dl ruokakermaa
Valmistusohjeet:
- Valmista ensin lihapullat. Sekoita kulhossa jauheliha, hienonnettu sipuli, muna, korppujauhot, maito, suola, pippuri ja tarvittaessa paprikajauhe. Muotoile seoksesta pieniä lihapullia.
- Kuumenna voi tai öljy paistinpannulla keskilämmöllä. Paista lihapullia pannulla, kunnes ne saavat kauniin ruskean värin ja ovat kypsiä sisältä. Siirrä lihapullat syrjään odottamaan.
- Valmista sipulikeitto samalla pannulla, jolla paistoit lihapullat. Lisää voita ja paista sipuleita miedolla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät ja saavat kauniin kullanruskean värin.
- Lisää vesi, lihaliemikuutiot, suola ja pippuri sipuleiden joukkoon. Anna keiton kiehua noin 10-15 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet ja maku on tasaantunut.
- Lisää ruokakerma keittoon ja anna sen lämmetä. Voit tarvittaessa säätää keiton paksuutta lisäämällä kermaa tai vettä.
- Lisää paistetut lihapullat sipulikeittoon ja anna niiden kypsyä miedolla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
- Tarjoile lihapullat sipulikeiton kanssa esimerkiksi perunamuusin tai ruisleivän kera.
Nauti herkullisista lihapullista sipulikeiton kanssa!