Kreikkalaiset lihapullat ovat herkullinen ruokalaji, joka yhdistää kreikkalaisen keittiön mausteet ja maut perinteisten lihapullien kanssa. Tässä on yksinkertainen resepti kreikkalaisiin lihapulliin:
Ainekset:
- 500 g jauhelihaa (yleensä naudan- ja sianliha)
- 1 sipuli, hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl kuivattua minttua
- Suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
- 1 kananmuna
- 1/2 kupillinen korppujauhoja
- 1/4 kupillinen maitoa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/4 kupillinen tomaattipyrettä
- 1/4 kupillinen punaviiniä (valinnainen)
- 1/4 kupillinen kanalientä (tai vettä)
- Tuoretta persiljaa koristeeksi
- Feta-juustoa (valinnainen, täytteeksi)
Valmistusohjeet:
- Laita korppujauhot maitoon ja anna niiden imeytyä hetken aikaa. Tämä auttaa pitämään lihapullat mehevinä.
- Sekoita kulhossa jauheliha, sipuli, valkosipuli, oregano, minttu, suola, pippuri, kananmuna ja kostutetut korppujauhot. Voit myös halutessasi lisätä hieman murennettua feta-juustoa seokseen, mikä antaa kreikkalaisille lihapullille lisää makua.
- Muotoile seoksesta lihapullia haluamasi kokoisiksi palloiksi.
- Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa keskilämmöllä. Paista lihapullia pannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita kaikilta puolilta.
- Lisää tomaattipyree pannulle ja sekoita se lihapullien joukkoon. Voit myös lisätä punaviiniä, jos haluat. Anna sen kiehua muutama minuutti.
- Lisää kanalientä (tai vettä) pannulle, peitä seos kannella ja anna lihapullien hautua miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja maistuvat herkullisilta.
- Tarjoile kreikkalaiset lihapullat tuoreen persiljan päällä. Niitä voi nauttia esimerkiksi riisin, perunamuusin tai kreikkalaisen salaatin kanssa.
Tämä resepti tarjoaa maistuvia lihapullia, jotka yhdistävät kreikkalaisen maustamisen perinteen klassisiin lihapulliin. Voit mukauttaa reseptiä omiin makumieltymyksiisi lisäämällä muita ainesosia tai mausteita tarvittaessa.